Op de valreep nog bevallen in het Refaja in Stadskanaal

STADSKANAAL

De mededeling van Treant Zorggroep om de afdelingen Klinische Verloskunde en Klinische Kindergeneeskunde van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal over twee weken te sluiten is als een bom ingeslagen in de Kanaalstreek en Westerwolde.

door Paul Abrahams

Op donderdag 13 september om 18.00 uur wordt het hart uit het ziekenhuis gerukt. En dat in het jaar dat het Refaja zijn vijftigste verjaardag viert. Als gevolg van een tekort aan kinderartsen worden de twee afdelingen geconcentreerd in het Scheper ziekenhuis in Emmen. Patiënten kunnen straks klinisch bevallen in Emmen, Assen, Groningen of Scheemda.

De 28-jarige Yvonne Boekhoud uit Nieuw-Buinen is één van de laatste vrouwen die in het Refaja is bevallen. Zes jaar geleden werd dochter Maaike in het Refaja geboren en afgelopen vrijdag heeft Lieke om 16.58 uur het levenslicht aanschouwd.

"Het is zo jammer dat de afdeling wordt gesloten, dat is met geen pen te beschrijven. Super leuke medewerkers die je goed begeleiden tijdens de bevalling en lekker dichtbij bovendien."

"Het voelt ook zo vertrouwd", vult de drie jaar oudere Ronald aan. "Het sluiten van de afdeling is slecht nieuws voor de regio."

Lees ook Kraamafdeling en kinderafdeling Refaja in Stadskanaal gaan sluiten