STAR is op zoek naar gastheren en –dames

STADSKANAAL

Een reis terug in de tijd. Dat is een rit met de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR.

Een ouderwetse conducteur en een kopje koffie in de trein maken het nostalgische beeld compleet. Maar door een tekort aan vrijwilligers zijn deze zomer een aantal rijdagen minder gepland dan voorgaande jaren

De afgelopen jaren reed Museumspoorlijn STAR rondom de zomerperiode twee dagen per week, op woensdagen en zondagen. Rondom de bouwvak reed de stoomtrein ook een aantal weken op dinsdagen. Dit seizoen rijdt de STAR niet extra rondom de bouwvak, omdat er een tekort aan vrijwilligers is. Dat is in de hoogseizoenperiode met name te merken onder de conducteurs en binnen de horeca van de STAR.

De druk op de vrijwilligers is in die periode groter. Ook omdat veel vrijwilligers een ‘normale’ baan hebben naast de STAR en in de zomer zelf ook op vakantie gaan.

Door het tekort is Museumspoorlijn STAR op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Prioriteit hebben de functies van conducteur/kaartverkoop en medewerkers horeca. Ervaring is niet nodig. Bij de STAR worden de opleidingen in eigen beheer verzorgd, ervaring wordt opgedaan in de praktijk onder leiding van een ‘mentor’.

Meer informatie over werken als vrijwilliger bij Museumspoorlijn STAR is te vinden op www.stadskanaalrail.nl