Drukke nacht voor meldkamer en brandweer vanwege noodweer

Provincie Groningen

Meldkamer Noord-Nederland ende diverse brandweerkorpsen in de regio zijn vannacht in de weer geweest vanwege de storm, regen en onweer.

Aan de Halteweg in Middelstum werd een boerderij getroffen door bliksem. De vuurhaard was moeilijk te bereiken omdat deze zich in de afgedekte rieten kap bevond. Hiervoor moest een aantal dakplaten verwijderd worden. Omstreeks 04.30 kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden. De woning is fors beschadigd, maar kon behouden blijven. In Warffum sloeg de bliksem in bij een woning aan de Wethouder G. Reindersstraat. Gelukkig voor de bewoners vatte het huis geen vlam. De brandweer is wel even ter plaatse geweest voor inspectie. In Lageland moest de brandweer een boom verwijderen die over een auto en op het huis was gevallen. Ook in andere plaatsen zijn bomen op de weg gevallen, met name in het Westerkwartier. Maar ook vanuit Loppersum, Glimmen, Groningen, Losdorp en ’t Zandt kwamen diverse meldingen van stormschade. Persoonlijke ongevallen bleven uit.

Auteur

Marita de Jong