Wethouders helpen met NLdoet

VEENDAM Vrijdagmiddag hebben de wethouders Annelies Kleve en Ans Grimbergen in het kader van NLdoet de helpende handen uitgestoken bij Kledingbank Maxima.

Maar niet alleen de beide wethouders gaven acte de présence. Voorzitter Gherie ter Steege kreeg extra helpende handen van PvdA-leden uit Veendam en Midden-Groningen. Ter Steege wist dat ze een beroep op ze kon doen. Men had haar al eerder gevraagd of ze konden helpen. Anja van Duren, Thea van der Veen, Jan Westerdiep, Henk Flederus en IJsbrand van der Leeuw hadden een nieuwe ruimte met tweede etalage ingericht. Met werkzaamheden zoals het monteren, plaatsen en het vullen van de rekken.

De toevoer van kleding gaat heel goed. Ook op verzoeken. Er was een nijpend tekort aan ruimte voor nieuwe spullen als kinderkleding en nieuwe schoenen. Het belandde in dozen, om pas tevoorschijn te komen wanneer er weer plaats vrijkwam. De kans deed zich voor om een extra bescheiden ruimte te huren voor ‘de uithang’. De kleding kan op verrijdbare kledingrekken meteen de winkel in. Een tweede etalage was ook een gekoesterde wens.

Kledingbank Maxima is het modehuis waar mensen met een laag inkomen gratis kleding kunnen halen. Ter Steege: ,,We hebben de drukste modezaak van Veendam. Maar we willen meer klanten. Afgezet tegen het aantal gezinnen die het financieel krap hebben, hebben we een bereik van maar 25 procent. Er zijn flexwerkers met contracten voor beperkte uren die het zout in de pap niet verdienen. Die verdienen iets meer dan de bijstand.”

Daarom zijn ook mensen zonder uitkering welkom die een inkomen hebben tot 120% van het bijstandniveau. Om hier meer bekendheid aan te geven worden flyers uitgedeeld op plaatsen waar veel publiek komt, zoals tijdens jaarmarkten.