Zes nieuwe Veendammers

VEENDAM Tijdens de naturalisatieceremonie afgelopen donderdag hebben 6 personen in Veendam de verklaring van verbondenheid met Nederland afgelegd.

De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel van het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. De nieuwe Nederlanders zijn Sadia Sharif Abubakr (Somalië), Jalal Hassanzadeh en Narmin Abubakar Rasool met hun zoon Soheyl Jalal Mohammad (Iran), Hakan Özakçil (Turkije) en Basil Riley Waddington (Engeland).

De van origine Engelse Basil Riley Waddington woont inmiddels 36 jaar in Nederland. Als meet en regeltechnicus was hij in Duitsland gaan werken voor het Britse Imperial Chemical Industries. Er was veel werk in die tijd en in Veendam bouwde Billiton Refractories een nieuwe fabriek. Na 15 jaar daar te werken was hij naar de NAM gegaan voor de projecten aan de gaslocaties. In Duitsland had hij zijn Schotse vrouw leren kennen.

,,We hebben drie kinderen en we hadden het er al heel lang over gehad om de Nederlandse nationaliteit aan te nemen. Vanwege de leeftijd was er een optie om Nederlander te worden. Ik heb het alvast gedaan en mijn vrouw volgt binnenkort.”