De rijke geschiedenis van Eton Shirts

Het merk Eton is in 1928 begonnen met het produceren van overhemden in Gånghester, Zweden. Door middel van uitstekend vakmanschap en oog voor detail is Eton uitgegroeid tot een wereldwijd merk dat bekend staat om kwaliteit. Elk shirt voldoet aan de hoge verwachting van de klant. Benieuwd naar het succesverhaal? Lees dan verder.

Hoe het allemaal begon 

Eton is opgericht door David en Annie Petterson. In het begin van hun huwelijk naaide Annie jurken vanuit de keuken voor de familie en de buren. David was werkzaam op de houtzagerij van de familie, maar vanwege de economische depressie in de jaren 30 moest de houtzagerij dicht. David kiest ervoor om ze vrouw te helpen met haar passie. In tegenstelling tot de houtzagerij stijgt de vraag naar haar producten. Samen beginnen ze het bedrijf ‘The Special Sewing Factory’ en richtten ze zich op het ontwerpen van overhemden. Het duurt niet lang voordat de overhemden een gewild kledingstuk zijn in Zweden. De kinderen van David en Annie: Rune en Arne Davidson zijn in in 1948 op zoek gegaan naar nieuwe stoffen. Ze eindigen in Engeland, die destijds bekend stonden om de hoogwaardige kwaliteit van stoffen. Vanuit een klein dorp in Engeland, Eton, importeerde ze een nieuwe stof. De stof is verwerkt in een overhemd en het ‘The Eton Shirt’ is geboren. De introductie van het van het Eton shirt is een succes. Sindsdien heet het bedrijf Eton Shirts. Benieuwd naar het merk Eton? Kijk dan eens op de website overhemden.com. Meer dan 300 verschillende Eton overhemden online.

De internationalisering van Eton

De vraag naar Eton overhemden neemt in snelle mate toe. Het bedrijf moest uitbreiden naar een grotere capaciteit. Ze ontwerpen een uitermate, moderne fabriek die de vraag voor komende jaren kan verwerken. Dit doet Eton door middel van innovatieve technologie. In 1955 worden voor het eerst de overhemden en andere producten verkocht in een retail winkel. In 1963 is het productieproces niet efficiënt voor het volume dat geproduceerd moest worden. De oplossing is een lopende band die stukken kleding verplaatst. Eton kan hierdoor goedkoper en meer produceren. Deze verandering was revolutionair en heeft de kledingsector compleet veranderd. In 1992 is het Eton Etastar shirt geïntroduceerd. Het is het eerste kreukelvrije shirt dat gemaakt is van 100% katoen. De eerste retailer is het warenhuis Harrods in Londen. Na één week zijn er al meer dan 600 shirts verkocht. Vanwege het succes is er een wereldwijd promotiecampagne tot stand gekomen. Binnen de kortste keren is Eton het best verkochte shirt van Harrods. In 2010 opent het luxe merk een winkel in Manhattan waarin de gehele collectie te zien is. Sindsdien wordt het merk verkocht in meer dan 50 landen en ligt de focus op online verkoop.

Waar worden Eton shirts geproduceerd?

Eton shirts worden voornamelijk in Roemenië geproduceerd. Daarnaast heeft Eton fabrieken in Zweden, Litouwen en Estland. Het hoogwaardige katoen is afkomstig uit Amerika en Egypte. Egyptisch katoen is één van de beste katoensoorten van de wereld. Dit komt omdat de katoen draden een stuk langer zijn in vergelijking met normaal katoen. Het katoen wordt gestuurd naar de beste weverijen in de wereld. Deze weverijen bevinden zich in Italië. Hier wordt het katoen gesponnen en geverfd. Hierna blijft het product in Italië of wordt het verstuurd naar Zwitserland of Duitsland, zodat de stof behandeld kan worden met een speciale finish. De stoffen komen terecht in de landen die hierboven zijn genoemd en worden daar geproduceerd tot Eton Shirts.