RT-praktijk ‘de Vlieger’ breidt begeleiding uit

VEENDAM - De praktijk voor Remedial Teaching ‘de Vlieger’ in Veendam bestaat 10 jaar! In de afgelopen jaren heeft Gea Mollema, eigenaar van ‘de Vlieger’, uit de hele regio veel kinderen mogen begeleiden op het gebied van begrijpend- en technisch lezen, dyslexie, rekenen, spelling, werkhouding en faalangst.

Gea Mollema: „Het is altijd mooi om te zien dat leerlingen met plezier naar de praktijk komen, vooruitgaan en vaak beter presteren op school. Ouders van kinderen die begeleiding hebben gehad zien dat terug in cijfers én in een groeiend zelfvertrouwen. Omdat er sprake is van individuele begeleiding, wordt dit altijd als maatwerk afgestemd op de mogelijkheden van het kind.”

Gea Mollema zelf is remedial teacher, dyslexiespecialist en kindercoach (in opleiding) en heeft ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs. En nu dus ook 10 jaar ervaring vanuit haar praktijk. Daardoor kan zij niet alleen het kind goed begeleiden, maar ook de ouders.

Gea Mollema: „Ik begin altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de vraag duidelijk te krijgen en het is voor ouders vaak al belangrijk dat er naar hen geluisterd wordt. Er is vaak al veel zorg voor hun kind aan voorafgegaan.” De praktijk ontwikkelt zich nog steeds. Zo heeft ‘de Vlieger’ ook de mogelijkheid om op scholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en buurthuizen een voorstelling te geven met een poppentheater. Gea Mollema: „Deze voorstellingen worden gegeven in de poppenkast, als tafelpoppenspel of meespeel-theater. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de grootte van de groep en ook hier is maatwerk mogelijk.”

Meer informatie vindt u op www.rtpraktijkdevlieger.nl.