TT-Run: ‘Hardlopen voor het Hart’

REGIO - Het ultieme doel van het UMCG Hartfonds is om de best mogelijke hartrevalidatie in het zorg-basispakket te krijgen. Om meer aandacht te krijgen voor onderzoek werkt het UMCG Hartfonds dit jaar samen met de TT-Run.

Bij het jaarlijkse hardloopevent op het TT-Circuit staat het hart symbool voor de passie voor lopen en gezondheid . Dit komt onder andere terug in de slogan: ‘Start met je hart!’ en sluit ook naadloos aan bij het goede doel van het UMCG.

De organisatie van de TT-Run stelt dit jaar 50 gratis startplekken beschikbaar voor het UMCG Hartfonds. Deze startplekken zijn beschikbaar voor iedereen die in actie wil komen voor hartrevalidatie. In ruil voor deze prominente en gratis startplek inclusief een UMCG programma op het TT-Circuit zamelen de lopers geld in voor het UMCG Hartfonds.

Met de opbrengst van deze actie kan het UMCG Hartfonds betere testen afnemen, beter meten en de hartrevalidatie op maat aanbieden. „Hiermee vergroten we de kans dat de best mogelijke hartrevalidatie in het basispakket van de zorg wordt opgenomen. Het ingezamelde geld komt rechtstreeks ten goede aan het Heart-ROCQ programma”, aldus het UMCG Hartfonds.

„Wilt u op zaterdag 22 juni ook samen met ons starten voor het hart? Enthousiaste lopers die zich willen laten sponsoren kunnen een mail naar hartfonds@umcg.nl sturen voor nadere informatie.”

Voor meer informatie over de TT-Run kijk op: www.tt-run.com

Voor meer informatie over het UMCG Hartfonds, kijk op: .hartfonds.umcg.nl