Pekelder wint NK IJsvissen in Zweden

NIEUWE PEKELA - Melchior Leutscher uit Nieuwe Pekela is Nederlands kampioen ijsvissen geworden. Deze wedstrijd vond plaats in het ijskoude Zweden.

Hengelsporter Melchior Leutscher (37) uit Nieuwe Pekela deed voor de derde keer mee aan deze titelstrijd ijsvissen, dat voor de vierde keer werd georganiseerd.

De deelnemers visten in in Dalsland, een landstreek ten noorden van het Zweedse stad Gotenburg.

Leutscher slaagde erin vier vissen te verschalken. ,,Er werd over twee dagen, vrijdag en zaterdag, in vier sessies gevist. Ik had het geluk dat ik in alle sessies een vis mocht vangen, dat leverde extra punten op. Daardoor werd ik eerste van ruim twintig vissers. De vorige keren eindigde ik eenmaal in de middenmoot en een keer bijna laatste.’’

Zittend op een stoeltje gooi je je hengel uit in een gat die geboord moet worden door 30 cm ijs. IJsvissen is een bijzondere discipline. De vissen die veelal gevangen worden zijn beekridders en andere forelsoorten, zoals de regenboogforel.

Melchior won een reis voor vier personen naar Zweden en tegoedbonnen voor hengelmateriaal. Jeroen Huisman uit Roden legde beslag op de derde plaats.