Voorrondes Voorleeswedstrijd in de bieb

VEENDAM - Zeventien voorleeskampioenen uit de gemeenten Veendam en Pekela maken kans op plek in provinciale finale De Nationale Voorleeswedstrijd.

Biblionet Groningen organiseert deze maand de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Er zijn maar liefst 152 schoolkampioenen die tijdens de regionale voorronde hun uiterste best gaan doen om een plek in de provinciale finale te bemachtigen. Vorig jaar werd die finale gewonnen door Eveline Middel van Basisschool Hiliglo uit Holwierde.

Regionale voorronde in Veendam

Bibliotheek Veendam organiseert op woensdag 27 en donderdag 28 februari twee regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Daar doen de schoolkampioenen van 17 basisscholen uit de gemeenten Pekela en Veendam aan mee. De leerlingen gaan een fragment voorlezen uit een zelfgekozen boek.

De leerlingen worden beoordeeld door een deskundige jury met daarin onder andere burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela en wethouder Annelies Kleve van de gemeente Veendam.

Provinciale finale

De winnaars van de regionale voorronden plaatsen zich voor één van de twee halve finales waarvan acht voorleeskanjers doorstromen naar de provinciale finale op 19 april in VanBeresteyn in Veendam. Uiteindelijk lezen twaalf provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale op 22 mei in de schouwburg in Amstelveen voor uit hun favoriete boek en strijden om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2019.