Kasper B. in cassatie tegen straf

VEENDAM - Voor moord op zijn ex Hilly Rogaar moet Kasper B. (45) uit Veendam 20 jaar de cel in. Het gerechtshof in Leeuwarden legde deze straf 7 februari in hoger beroep op aan Kasper B die op 5 november 2015 zijn ex-vrouw Hilly Rogaar (38) in haar woning in Veendam vermoordde. Vandaag werd bekend dat B. in cassatie gaat tegen de uitspraak.

De straf is even hoog als eerder bepaald door de rechtbank. Het hof in Leeuwarden oordeelde dat B. met voorbedachten rade zijn ex van het leven beroofde in 2015. B. gaf op een eerdere zitting voor het eerst toe dat hij de hand had gehad in de dood van de moeder van zijn drie kinderen. Maar dat gebeurde zonder opzet volgens hem.

B. ging in de nacht van 4 op 5 november 2015 het huis binnen van Rogaar, met wie hij in een vechtscheiding lag. B. bedwelmde Hilly Rogaar met ether en smoorde haar met een kussen. 

B. wil de uitspraak laten toetsen door de Hoge Raad. Daarbij is met name van belang of het hof op juiste gronden heeft bewezen dat cliënt met voorbedachten rade heeft gehandeld. B. ontkende altijd met klem met voorbedachte rade te hebben gehandeld. De rechtbank stelde dat Kasper B. planmatig te werk is gegaan, die bewuste nacht. 

De Hoge Raad in Den Haag gaat het cassatieberoep behandelen. Dit kan zomaar een jaar duren voordat er uitspraak is.