Brel and Brass groot succes

VEENDAM - Micheline Van Hautem toert door heel Nederland met haar vertolkingen van de chansons van Jacques Brel. Afgelopen zondag was ze in Veendam. Ondanks het mooie voorjaarsweer was de zaal gezellig gevuld. Weer een optreden waarbij je na afloop zegt: „Het was fantastisch!”

De verwachtingen waren hoog. Voor dit concert lag het initiatief bij vanBeresteyn. Zowel in de voorbereidingen als bij de uitvoering hadden de medewerkers van het cultuurcentrum de puntjes op de i gezet. Een erg prettige samenwerking met de artiesten.

Een mooie dynamiek

Muziekvereniging Voorwaarts was goed op dreef. De Vlaamse schoone wist de zaal goed te bespelen door op een onderhoudende manier naast haar zang afwisselend dwarsfluit te spelen en te dansen. De zangeres werd vergezeld door bastrombonist Jos Jansen. Deze soleerde de sterren van de hemel. Muziekvereniging Voorwaarts begeleidde op een professionele manier het geheel. De dirigent Ruud Extra voelde haarfijn aan waar de zangeres naar toe wilde qua tempo en dynamiek.

Volgend optreden

Voor diegene die dit gemist hebben en Micheline Van Hautem nog een keer willen zien en horen met het repertoire van Jacques Brel kunnen terecht op vrijdag 10 mei in Het Kielzog in Hoogezand waar fanfarekorps Juliana het geheel begeleidt.