Ashido in de prijzen

VEENDAM - Drie vechters hebben zaterdag 9 februari meegedaan aan Ommerlander cup in Appingedam. Dit jeugdtoernooi werd voor de zevende keer georganiseerd door Dojo Kyôchô uit Delfzijl. Dit is een zeer laagdrempelig toernooi waar beginnende jeugdige vechters aan mee kunnen doen, het zij voor de eerste keer tot maximaal vijf.

Als eerste deed Xamira Kuiper mee aan het onderdeel kata, dit is een vastgestelde schijngevecht in loopvorm, bij dit onderdeel viel zij net buiten de prijzen.

Bij het onderdeel kumite, het daadwerkelijk vechten was Benjamin Gardien als eerste aan de beurt in een poule waar hij het twee keer tegen een tegenstander op moest nemen, waarin hij eerste is geworden, tevens was dit voor Benjamin de eerste keer dat hij meedeed aan een toernooi. Daarna was Suara Kulac aan de beurt ook in een poule van drie, waarin zij ook eerste is geworden. Vervolgens was het Xamira Kuiper haar beurt in een poule van vijf vechters waarin zij keihard aan de slag moest en daarmee een derde plaats wist te behalen.

Al met al een zeer geslaagd toernooi.