Snert en poffertjes bij Museumspoorlijn STAR

VEENDAM - Het lijkt nog geen voorjaar, maar toch staat de voorjaarsvakantie weer voor de deur. En tijdens die vakantie kun je weer mee met de treinen van Museumspoorlijn STAR.

Op woensdag 20 februari zijn de Snertritten en op zondag 24 februari rijdt de Poffertjesexpress. We rijden op beide dagen tussen Stadskanaal en Veendam.

Woensdag 20 februari: Snertritten

„Op deze koude winterdagen kan een lekkere hete kop snert ontzettend lekker zijn! Daarom organiseren we op woensdag 20 februari snertritten. Een mooie rit maken in onze verwarmde rijtuigen, en onderweg een lekkere kop snert halen in het restauratierijtuig. Dat is toch lekker genieten?”

Zondag 24 februari: Poffertjesexpress

Op zondag 24 februari worden er leuke extra activiteiten georganiseerd voor de kinderen, zoals ritjes maken met de rangeerlocomotief en zelf de pomplorrie besturen. Of wat denk je van oud-Hollandse spelletjes spelen? Heb je alles gedaan, dan kun je met je scorekaart gratis poffertjes halen.

Historische dieseltrein

De trein wordt getrokken door een ruim 60 jaar oude historische diesellocomotief. Onze stoomlocomotieven zijn nog in winterslaap. Door de vrijwilligers wordt hard aan het groot onderhoud gewerkt, zodat de stoomlocomotief eind april weer kan rijden.

Op beide dagen rijdt de trein twee ritten tussen Stadskanaal en Veendam. In Stadskanaal vertrekken de treinen om 10.45 en 13.30 uur. Vanaf Veendam kun je om 12.00 uur een rit maken. Reserveren is niet nodig. Kaarten zijn te koop aan het loket. Ook is er va de website een speciale voorjaarsaanbieding te koop als e-ticket.

Meer informatie, zoals prijzen en de complete dienstregeling, is te vinden op onze website: http://www.stadskanaalrail.nl