Kinderen als creatieve probleemoplossers in het Doe Museum

Om problemen op te lossen is creativiteit nodig. In het Doe Museum staat eigen creativiteit centraal en daar doet het museum tijdens de voorjaarsvakantie een schepje bovenop. Er staan verschillende activiteiten en workshops op het programma die kinderen en (groot)ouders aan mee kunnen doen.

VEENDAM

STEAMed workshops

Zo worden tijdens de STEAMed workshops kinderen in hun creativiteit gestimuleerd door met een vragende houding problemen op te lossen. ‘’Creativiteit is een belangrijk vermogen die kinderen in hun werkende leven kunnen toepassen, zeker omdat het grootste gedeelte van de banen die zij zullen vervullen nu nog niet bestaan’’, aldus Sharlina Poelstra van STEAMed. Creativiteit is één van de 21st century skills die door de overheid en het onderwijs in toenemende mate aandacht krijgt. Probleemoplossend denken gaat goed samen met creativiteit. ‘’Door na te gaan denken over het oplossen van problemen, worden kinderen aangezet om daarbij hun creativiteit te gebruiken’’, vervolgt Sharlina Poelstra. In de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers twee workshops van STEAMed volgen. De workshop Legowijs, die jong en oud uitdaagt om eigenwijs met lego te zijn, en de workshop De Briefjes Bende, waar kinderen uitgedaagd worden om een groot mysterie op te lossen en hierdoor de code te kraken.

Kunstenares Agnes Spruit

Naast de workshops van STEAMed geeft kunstenares Agnes Spruit een tweetal workshops in het kader van haar geluks-expositie ‘Qi en de draak’. Zo kunnen bezoekers een vrolijk schilderij maken van vilt en leren dansen met een Chinese draak. Daarnaast staan er ook workshops airbrush gepland en kunnen er kunstroven worden opgelost in het museum. Opgeven voor de activiteiten kan via de website: www.doemuseum.nl/voorjaarsvakantie2019

Het Doe Museum is tijdens de voorjaarsvakantie van 16 t/m 24 februari 2019 alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur.