(G)oud Gezond-dagen geslaagd

VEENDAM - De eerste (G)oud Gezond-dagen in Pekela, Stadskanaal en Veendam op 7 februari zijn een groot succes geweesT. In totaal hebben ruim 150 75-plussers deze informatie- en doedag in Pekela, Stadskanaal en Veendam bezocht.

Niet iedereen kan zijn hele leven zelfstandig blijven wonen maar er kunnen wel handvatten geboden worden om dit zo lang mogelijk te blijven doen. Welzijnsorganisaties De Badde, Welstad en Compaen organiseerden daarom de (G)oud Gezond-dag. De bezoekers werden uitgebreid meegenomen in onderwerpen als het dagelijks functioneren, lichamelijke en geestelijke gezondheid, zingeving, kwaliteit van leven en actief zijn en blijven. (Buurt)Sportcoaches en vertegenwoordigers van Healthy Ageing Noord Nederland namen de bezoekers daarin met veel plezier mee.

Verder werden de bezoekers geïnformeerd over hoe men de regie zo lang mogelijk in eigen hand houdt door een ‘levenstestament op te laten stellen. Ook was er aandacht voor de financiële zaken en stappen bij overlijden op tijd te regelen. Daarnaast werd actief deelgenomen aan beweegactiviteiten of zang.

De dag werd afgesloten of begonnen met een heerlijke lunch. Tenslotte bevordert samen eten de eetlust. De bezoekers waren vol lof en gaven ruimhartig aan een volgende keer terug te komen, het was leerzaam en gezellig.