Trotse zwemmertjes halen diploma

Veendam - VEENDAM Op zaterdag 19 december mochten vier kinderen van ZPC Bubble afzwemmen voor zwemvaardigheidsdiploma 1 en 3. Femke Fiere en Sari Schott behaalden het zwemvaardigheidsdiploma 1. Ryan Huizinga en Lisanne Abee zwemvaardigheidsdiploma 3.

Wie het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Maar na het Zwem-ABC kan de zwemvaardigheid nog verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma's 1, 2 en 3. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma's is dit heel goed mogelijk.
Het is mogelijk om bij ZPC Bubble lessen voor het diploma Zwemvaardigheid 1,2 en 3 te volgen. De lessen vinden plaats tijdens de trainingen van de recreatieve afdeling. Deze afdeling traint op dinsdagavond van 17:30 tot 18:15 en op vrijdag avond van 16:45 tot 17:30. En op zaterdag van 10:00 uur tot 11:00 uur. Bij de recreatieve afdeling wordt voor het grootste deel getraind aan de beheersing van alle zwemslagen. De oefeningen die beheerst moeten worden voor het zwemvaardigheids 1,2 en 3 diploma worden tevens behandeld in de training.