Illusionist Jochem Nooyen met Mindillusieshow in vanBeresteyn

VEENDAM - Op de seizoenspresentatie was Jochem Nooyen al aanwezig om een klein voorproefje van zijn indrukwekkende show Privacy te geven. Vrijdag 15 februari zal hij het publiek nog meer doen verbazen. Want illusionist Jochem gaat in deze illusieshow op zoek naar de grenzen van de menselijke mogelijkheden. Wat kan een mens? Waartoe is ons brein in staat? Jochem zal mensen uit het publiek mentaal beïnvloeden, hun gedachten lezen en ze “onverklaarbare gevoelens” geven. Waar ligt de grens tussen wetenschap en illusie?

Sinterklaas weet wat je verlangens zijn, Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten weten wanneer je in verwachting bent vóórdat jij dat weet. We denken dat we privacy erg belangrijk vinden, maar we leveren met alle liefde wat privacy in voor een gratis dienst. Hij zoekt uit wat privacy voor een mens betekent. En wat het inhoudt, als we onze privacy opgeven. In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of je echt niets te verbergen hebt en hoe privé gedachten eigenlijk zijn. Je komt allerlei gevoelige informatie over de illusionist te weten, en hij zoekt het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan.

Jochem was te zien in ‘De nieuwe Uri Geller show’ en Zapp’s ‘De Magische Winkel’. In ‘Rundfunk’ speelt hij de wiskundedocent Barteljaap.

Datum: Vrijdag 15 februari

Aanvang: 20.15 uur

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.