Banenfestival overdonderend succes

VEENDAM -Donderdag werd in het BWI-gebouw voor het tweede jaar het Banenfestival gehouden. Wethouder Ans Grimbergen opende dit festival dat in het teken staat van werk.

Bedrijven en uitzendorganisaties presenteren er hun vacatures en gingen in gesprek met werkzoekenden over de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt in de regio Veendam.

Werkzoekenden lieten zich op het Banenfestival informeren over scholing- en opleidingsmogelijkheden. Voor het laten opstellen of verbeteren van hun cv stond een ‘cv-dokter’ paraat. Ook mensen op zoek naar een andere baan konden er terecht. De opzet is het matchen van werkzoekenden met werkgevers uit de regio Veendam.

Ans Grimbergen bezocht de verschillende stands en sprak met werkgevers en werkzoekenden.

Het Banenfestival is vanuit de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente met betrokkenheid van het UWV georganiseerd. De tweede editie was een daverend succes. ,,We hebben weinig moeite hoeven doen om bedrijven enthousiast te krijgen om hier te staan”, vertelt accountmanager en werkgeversadviseur Geert Room van de gemeente Veendam. ,,Vorig jaar waren er dertig aanmeldingen, dit jaar het dubbele. We hebben tussen de 45 en 50 kunnen plaatsen.”

Maar ook de piek van het aantal bezoekers tijdens de opening was buiten verwachting. Er was bijna geen doorkomen aan. Om 10 uur was het al veel drukker dan verwacht. En het BWI-gebouw eigenlijkte klein. De mogelijkheid om meer ruimte creëren wordt nog onderzocht. Geert Room: ,,Het eigen gebouw is het allermooist. Waar we dagelijks bezig zijn met mensen aan een baan helpen. Of helpen ondersteunen op de weg naar een baan, te motiveren en te stimuleren. We gaan tijdens de evaluatie bekijken of we het in een grotere ruimte gaan organiseren. Daarbij is de Sorghvliethal een goede mogelijkheid.”

Door Henk Drenth