Tweede druk De Langeleegte huilt is een feit

VEENDAM - Auteur Klaas Fleurke overhandigde afgelopen donderdag het eerste exemplaar van de tweede druk van zijn boek ‘De Langeleegte huilt’ aan Jan Hiemstra van de Primera in Veendam.

„Het blijkt dat de mooie voetbalverhalen van onder meer Johan Derksen, Leo Beenhakker, Jeroen Zoet en vele andere prominenten over de opkomst en ondergang van het betaald voetbal in Veendam, gewaardeerd zijn door het lezerspubliek,” aldus een trotse schrijver.

Vooral in de Veendammer boekhandels bij de Bruna en Primera vond het historische voetbalboek over de vergane glorie aan De Langeleegte gretig aftrek. Met name de Primera speelde een belangrijke rol in het verkoopsucces, waardoor het in april 2018 verschenen boek in januari 2019 haar tweede druk mocht beleven. Fleurke: „Als dank voor Jan Hiemstra zijn bijdrage aan het tot stand komen van deze tweede druk, zet ik hem graag even in het zonnetje.”

Eveneens is dit een mooie gelegenheid om zijn twee eerder geschreven publicaties uit 2012 en 2016 opnieuw onder de aandacht te brengen. ‘Deze werken zijn nog steeds zeer actueel,’ merkt de Veendammer publicist op. ‘Het in 2012 uitgekomen boek ‘De fabriek van mijn vader’ omdat het dit jaar precies 100 jaar geleden is dat het Aardappelzetmeel Verkoop Bureau (AVB, nu Avebe) in 1919 werd opgericht. ” In deze beeldrijke uitgave is van alles te lezen over de (historie van de) aardappelzetmeelindustrie in deze regio.

De oud-onderwijsman bracht in 2016 eveneens een boek over het huidige basisonderwijs uit. Zeker met de landelijke onderwijsstaking van 15 maart 2019 in het vooruitzicht, is ‘Hartleers’, dat handelt over de dagelijkse onderwijspraktijk, actueel.

Fleurke zegt zich te oriënteren op een vervolg van ‘De Langeleegte huilt’. Daarvoor heeft hij al de nodige gesprekken achter de rug en nog op de rol staan. Nadere informatie omtrent de boekwerken en de auteur is te vinden op www.klaasfleurke.nl