Julian Weide uit Ruinerwold beste barista

Ruinerwold -   Julian Weide uit Ruinerwold presteerde donderdag 26 november als beste tijdens een onderlinge Barista-wedstrijd tussen Studenten Business Culinair op het Alfa-college in Hoogeveen. 

De derdejaarsstudent van de opleiding Manager Ondernemer Horeca krijgt een professionele training bij Barista Nederland aangeboden en gaat het Alfa-college vertegenwoordigen tijdens het HorecaEvenTT in Assen volgend jaar. Hij gaat dan strijden om de titel ‘Beste Barista van Noord-Nederland’.

Barista

Een barista is een vakman of -vrouw die alles weet van koffie, de techniek van een koffiemachine, maar vooral een heel lekkere en mooie kop koffie kan zetten. De studenten kregen de opdracht om twee espresso’s en cappuccino’s te serveren. Daarbij werd onder andere gelet op de algemene presentatie, de hygiëne, de textuur, de kleur van de koffie en de smaakbalans.

Goede techniek

Het was een spannende wedstrijd. De resultaten van drie studenten lagen dicht bij elkaar. “Julian serveerde de perfecte Espresso en zijn techniek is erg goed, Dat gaf uiteindelijk de doorslag”, vertelt Petra Bosscher. Zij en Tamar Verbeek zijn instructeurs bij Business Culinair en vormden samen met Rutger Hartkoorn van Barista Nederland de jury. Naast Julian, kregen ook de nummer twee en drie, Roxin de Jonge uit Beilen en Nick Pouwer uit Hollandscheveld, de training bij Barista Nederland aangeboden.

Open Dag

De koks, gastheren, gastvrouwen en ondernemers/ managers horeca in opleiding krijgen bij het Alfa-college in Hoogeveen de mogelijkheid om naast de opleiding ook een Barista-certificaat te halen. Wie meer wil weten of de studenten aan het werk wil zien is van harte welkom op de Open dag op woensdag 27 januari van 16.00 tot 21.30 uur aan de Voltastraat 33 in Hoogeveen.