Investeren in jezelf

NOORDBROEK - Bij ROOTZ! in Noordbroek gaat op 12 februari de eerstvolgende Mindfulness Training van start in samenwerking met Trainingcentrum TOT de Kern.

Gelegen in het hoge Noorden kun je ROOTZ! vinden. ROOTZ! heeft sinds 2017 een prachtige locatie in Noordbroek. Bij ROOTZ! kun je volledig onthaasten, jezelf ontmoeten, werken aan je eigen vitaliteit en persoonlijke groei. Door yoga, meditatie, massage, mindfulness of coaching kom je weer tot rust en in balans. Zonder zweverig gedoe!

Mindfulness

Mindfulness is een combinatie van oosterse meditatietechnieken met westerse psychologische inzichten d.m.v. ervaringsgerichte aandachtstraining. Mindfulness wordt inmiddels in de westelijke wereld algemeen erkend en gewaardeerd om zijn positieve effecten en verbetering van de levenskwaliteit van mensen met en zonder klachten. Het is bekend dat deze training heilzaam is voor mensen met spanningsklachten, burn-out en bij depressiviteit.

Mindfulnesstraining

De mindfulnesstraining is een trainingsprogramma volgens de wetenschappelijk beproefde methode MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) met verschillende oefenvormen zoals aandachts-, bewegings-, ademhalings-, en eenvoudige yogaoefeningen en technieken om met gedachtepatronen om te gaan. Naast veel praktische oefeningen is er ook informatie over stress, het bewaken van grenzen en een werkboek met cd’s om thuis mee te oefenen.

De training wordt geleid door Henk Jansen. Hij is werkzaam als coach, als mindfulnesstrainer en als docent voor de Academie voor Counselling en Coaching (www.counselling.nl). “Dit is niet een praat- of therapiegroep” aldus Henk Jansen. “We zijn tijdens de bijeenkomsten bezig met de oefeningen waarbij we na afloop wel ervaringen uitwisselen over de oefening. Ik was bij de vorige groep en heel blij met de resultaten die de deelnemers hebben geboekt. Ze laten zich nu minder meeslepen door de drukte van alledag en kunnen zich gemakkelijker ontspannen. Het is wel goed om thuis ook regelmatig te oefenen. Zo laat je je vermogen om te kunnen ontspannen en om los te kunnen laten als het ware “inslijten”. Na de training kun je blijven oefenen en verdiepen in mindfulness, yoga, meditatie tijdens de Stay in the Flow lessen bij ROOTZ!”

Vooraf aan de Mindfulness Training vindt een informatiegesprek plaats. Hiervoor kun je een afspraak maken met Henk Jansen. De training vindt plaats op 8 dinsdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur. Er is ook een z.g. stilte/oefendag op zondag. De kosten zijn € 395,- voor particulieren en € 595,- voor bedrijven.