Themamiddag over zorg aan longpatiënten

VEENDAM - Er is weer Longpunt Oost Groningen op de locatie woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander in Veendam op februari. Gastspreker deze middag is longarts drs. Maarten Tip van het Ommelander Ziekenhuis Groningen met het onderwerp: ‘Dokter, ik heb een longziekte’. Welke onderzoeken zijn er en waar zijn ze voor?

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen aan de longarts en de zorgverleners. Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen in Oost Groningen op de locaties: Veendam, Winschoten en Stadskanaal waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl Zie ook www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds

In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Locatie: Woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1, Veendam.

Aanvang: 14.00 uur.