Zesde vestiging sportcentrum Ron Haans geopend

VEENDAM Ron Haans heeft afgelopen zaterdag in Veendam officieel zijn zesde sportschool geopend in het pand van de voormalige QuantumFit aan de Skagerrak in Veendam. Na een verbouwing en het aanbrengen van verbeteringen was de sportschool vanaf september onder de naam Ron Haans Fitness Centrum al open, met toevoeging 24/7 in het logo.

Dochter Kim (10 jaar) heeft samen met wethouder Ans Grimbergen de sportschool geopend middels het doorknippen van een lint. De opening trok veel klanten en andere belangstellenden. Kim heeft vanaf 2013 inmiddels vijf sportscholen geopend. “We zitten in Groningen, Hoogzand, Winschoten, Stadskanaal, in Weener in Duitsland en nu ook in Veendam”, vertelt vader Ron Haans.

Haans is van origine een Winschoter. De Winschoter wethouder Erich Wünker met ook sport in zijn portefeuille, was eveneens bij de opening aanwezig. Hij is een oude vriend en een vroegere teamgenoot van Haans, die jarenlang actief is geweest als topsporter. Als keeper was hij actief bij Heerenveen en bij FC Amsterdam in het betaalde voetbal. En speelde mee met Europacup wedstrijden. Hij was zes jaar lang actief als bondscoach in de Ricochet racketsport. Daarnaast heeft hij diverse sportopleidingen gedaan.

Vijfentwintig jaar geleden begon Ron met zijn eerste eigen sportschool op een industrieterrein in Zuidlaren. Helaas betrof het een aftands pand. Al snel betrok Haans een ander pand in Hoogezand. Vanuit die basis bouwde Ron verder uit. „In Groningen aan de Martiniplaza zitten we nu vijf jaar. We hebben allemaal leuke en unieke panden. Nu ook in Veendam op een mooie plek vlakbij het centrum naast de RDW en het wokrestaurant. Het prachtig onderhouden pand biedt veel mogelijkheden”.

“Boven hebben we een sportplein gecreëerd met squash, Ricochet racketsport, danslessen, spinninglessen en het fitnessgebeuren. Daarnaast bieden we extra activiteiten. We hebben een zonnestudio, een podoloog, een huidspecialist, een voedingsdeskundige en een bedrijfsbootcamp. We kunnen veel aanbieden voor verschillende doelgroepen”.

“Zowel valide als minder valide mensen kunnen we bereiken. En zowel mensen uit het bedrijfsleven als de actieve sporters die op niveau willen sporten. We zijn 24 uur per dag open, dat is uniek voor deze omgeving.

Ron Haans wil in de provincie nog meer uitbreiden. „Het is hartstikke leuk om je visie op sport, bewegen en recreatie uit te kunnen dragen. Daarbij een breed publiek in de provincie het gevoel geven dat ze zich in de andere sportscholen in de regio ook thuis voelen. En dat er veel kwaliteit kan worden geboden voor niet al te veel geld.”