Onvervalste Amerikaanse blues

SPIJKERBOOR - De gelagkamer van café ‘t Keerpunt in Spijkerboor is zondagmiddag 27 januari weer het toneel van onvervalste Amerikaanse blues met een Nederlands tintje. Vanaf 16:00 uur spelen Chicago bluesman Robert Cotton en de Greyhound Blues Band.

De Greyhound Bluesband is een begrip en mag gerust de huisbluesband van ’t Keerpunt worden genoemd. Regelmatig nemen zij authentieke Amerikaanse bluesmannen mee naar het café en deze keer is dat Robert Cotton.

Robert Cotton

Deze in Chicago, de hoofdstad van de blues, geboren zanger, gitarist (die ook nog eens aardig op de Mississippi saxofoon – mondharmonica - uit de voeten kan) struinde al op jonge leeftijd de vele gerenommeerde bluesclubs die de stad rijk is wekelijks af. De Kingston Mines en Buddy Guy’s Legends is dan ook geen onbekend terrein voor deze uiterst sympathieke bluesmuzikant, die daar de kneepjes van het vak van de meesters van de blues op pikte. Zijn uitgebreide repertoirelijst bevat materiaal van de King of The Blues B.B. King tot aan het stevige werk van Stevie Ray Vaughan.

Aanvang: 16:00 uur