Hengelsportclub geeft visvijver terug aan gemeente

VEENDAM - De Hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Veendam heeft haar visvijver aan de Langeleegte per 1 januari 2019 teruggegeven aan de gemeente Veendam.

Het bestuur van de hengelsportvereniging zag zich tot dit besluit genoodzaakt omdat er steeds minder vrijwilligers komen, terwijl de werkzaamheden toenemen.

De vereniging kreeg het viswater van 3 hectare groot in 1970 in beheer van de gemeente Veendam. De inmiddels 93-jarige vereniging heeft momenteel circa 100 leden uit Veendam e.o. ,,We hebben meerdere malen een verzoek richting gemeente Veendam gedaan voor groot onderhoud maar er gebeurt helaas niets”, aldus voorzitter Willem Borgers. Het bestuur inclusief vrijwilligers heeft jarenlang klein onderhoud gepleegd, onlangs werden er nog zeven vissteigers geplaatst door een aantal vrijwilligers.

De gemeente gaat nu proberen de visvijver onder te brengen bij de Visfederatie Groningen-Drenthe die zeer geïnteresseerd is in dergelijke vijvers, weet Borgers. De vereniging Ons Genoegen blijft wel gewoon bestaan, en er kan door iedereen gevist worden mits men in het bezit is van een geldige vispas.