Lonneke Uneken in de race voor Sporttalent 2018

VEENDAM - De Sportprijscommissie heeft de genomineerden vastgesteld voor het Groninger Sportgala 2018. Tot en met 7 februari kan gestemd worden op de genomineerden voor Sporter en Sportploeg van het jaar 2018.

Wielrenster Lonneke Uneken uit Veendam is ook genomineerd. Zij is in de race voor de titel Sporttalent van het Jaar. Andere genomineerden in deze categorie zijn judoka Marin Visser en basketballer Rienk Mast.

Het Groninger Sportgala 2018 vindt plaats op dinsdag 12 februari in MartiniPlaza in Groningen. Tijdens het Sportgala staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) van de gemeente en de provincie Groningen centraal.

Het Groninger publiek kan tot en met 7 februari stemmen op de Sporter en Sportploeg 2018 van de provincie Groningen via de digitale stembus op www.sportpleingroningen.nl/sportgala2018.

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent; dit betreft geen publieke verkiezing. Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken.