Ramona Hulshof gaat voor de Kika Extreme

MUNTENDAM - De 33-jarige Ramona Hulshof uit Muntendam traint zich helemaal suf voor het goede doel. Deze heldin gaat namelijk op 24 augustus meedoen aan Kika Extreme.

En extreem is het zeker. Ramona gaat een Ironman 70.3 voltooien voor het goede doel. Dit betekent 1.9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21.2 kilometer rennen. Ze hoopt hiervoor minimaal 5000 mee te nemen voor Kika, het fonds dat zich inzet tegen kinderkanker. Dit alles vindt plaats in het Franse Vichy.

Momenteel traint Hulshof 7 keer per week wat neerkomt op zo’n twaalf uren per week. Eerder beklom de sportieveling voor het KWF de Alpe d’Huez. „Ik vind het zo belangrijk dat de genezing van kanker dichterbij komt”, licht Ramona haar keuze toe. „Ik zie diverse mensen om mee heen vechten tegen deze vreselijke ziekte. Het kost zoveel energie en kracht. En dan te bedenken dat er buiten Nederland effectievere behandelingen zijn die hier niet betaald kunnen worden. Volslagen bizar dus vandaar dat ik geld ga inzamelen. Zoveel mogelijk!”

In november legde ze haar sportdoel voor aan haar trainer en hij achtte het haalbaar. Jacob Veenstra, winnaar van de Frysman 2018 begeleidt Ramona tijdens haar weg naar Kika Extreme „Ik kom hoe dan ook over de finish. Ook al is het kruipend, opgeven is geen optie natuurlijk.” Hulshof is in haar dagelijks leven veel met sport bezig. Dus een goede basis heeft ze al. Ze runt F.I.T., waarmee ze bootcamptrainingen en kickboks-lessen geeft. Daarnaast werkt ze nog als juriste. „Nee stilzitten, dat kan ik niet”, aldus Ramona.

Naast het loeihard trainen leeft Ramona volgens een topsportregime. Gezonde voeding, op tijd naar bed en haar sociale leven staat op een laag pitje.

Om haar actie onder de aandacht te brengen en zoveel mogelijk geld op te halen, zet ze diverse acties op poten. Zo komt er een kickboks-clinic met één van de Nederlandse grootheden uit de sport. Wie dat is, verklapt ze nog niet. Daarnaast organiseert ze onder andere een pubquiz, komt ze met een paaseitjes-actie en een bootcamp. Hiervoor zijn echter nog geen data geprikt.

Voor diegene die Ramona graag wil steunen in haar mooie en superstoere actie, zie: https://www.kikaextreme.nl/ramona-hulshof