Nieuwe dienstregeling Museumspoorlijn STAR

VEENDAM - De laatste ritten van 2018 zijn net geweest, maar toch staat het nieuwe rijseizoen voor Museumspoorlijn STAR op het punt van beginnen. De eerste rit is op zondag 3 februari. DEZE stamppotrit wordt tijdens de voorjaarsvakantie gereden.

Ritten in het voorseizoen

In februari en maart zijn er op drie zondagen stamppotritten. Ook rijdt de trein op twee dagen in de voorjaarsvakantie. Het stoomseizoen barst weer echt los op Tweede Paasdag (22 april).

Nieuwe opzet met treinen naar Nieuw-Buinen

Op de meeste rijdagen wordt er tussen Stadskanaal en Veendam gereden. Nieuw zijn in 2019 enkele rijdagen waarop de treinen naar Nieuw-Buinen rijden. Dan worden er vier ritten tussen Stadskanaal en Veendam en vier ritten tussen Stadskanaal en Nieuw-Buinen gereden. Er wordt dan afwisselend met stoom- en diesellocomotieven gereden. Deze ritten komen in de plaats van de ritten naar Musselkanaal. Vanwege de slechte bodemgesteldheid is het trajectdeel Nieuw-Buinen – Musselkanaal in het najaar van 2018 gesloten voor treinverkeer.

Evenementen en arrangementen

Succesvolle evenementen en arrangementen uit de voorgaande jaren keren ook in 2019 terug. Zo rijdt de Teddyberenexpress weer, de Sinterklaas Express en wordt ook in 2019 weer een editie van Nederlands Kampioenschap Treintrekken georganiseerd.

Stadskanaal onder Stoom staat dit jaar niet op de agenda. Dit evenement is tweejaarlijks en zal in 2020 weer plaatsvinden. Wel zal er in september een ander evenement worden georganiseerd: Operatie STAR. Meer hierover wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Voor 2019 staan ook enkele nieuwe arrangementen op het programma. Hier wordt momenteel, samen met andere partners in de regio, druk aan gewerkt.

De nieuwe dienstregeling is te vinden op de website www.stadskanaalrail.nl. De nieuwe brochure wordt eind maart verwacht.