Redford op het witte doek in het Filmhuis

VEENDAM - Het Filmhuis heeft 21 januari de misdaadkomedie The Old Man And The Gun op het programma staan. De inmiddels 82-jarige Redford wilde nog twee films maken waaronder The Old Man And The Gun.

In deze op historische feiten gebaseerde film, kruipt Redford in de rol van crimineel Forrest Tucker. Forrest wist van geen ophouden. Zijn leven was een opeenstapeling en afwisseling van gevangenissen, ontsnappingen en bankovervallen. In deze speelfilm ligt de focus op het begin van de jaren 80. Samen met twee vrienden, gespeeld door Danny Glover en Tom Waits, berooft hij in een korte periode tientallen banken in diverse staten. Ze staan bekend als de ‘Over-the-Hill Gang’, wat verwijst naar hun leeftijd. Het impliceert daarmee dat zij hun beste tijd nu wel zo langzamerhand hebben gehad. Jong zijn ze misschien niet meer, maar over deze heuvel zijn ze bij lange na nog niet.

Gedurende hun succesvolle reeks bankovervallen worden ze op de hielen gezeten door detective Hunt (Casey Affleck). Een romantisch tintje ontbreekt evenmin: Forrest wordt verliefd op een weduwe genaamd Jewel, maar zij weet niets van zijn criminele activiteiten. Zal deze doorgewinterde bejaarde bankovervaller ooit met pensioen gaan?

De aanvang is om 20.00 uur.