Meisjes D Flash plaatsen zich voor de halve finales

Afgelopen zaterdag mocht de meisjes D selectie (meisjes tussen 10-12 jaar) van Flash Veendam zich proberen te plaatsen voor de halve finales van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). De selectie bestond uit Eline Gritter, Eline Alders, Loes Vaatstra, Feline Smit, Norah Frikken, Esra Candan en Britt Nagtegaal.

De voorrondes voor dit toernooi werden gehouden in Assen en de meiden van Flash moesten achtereenvolgens aantreden tegen VC 058 Leeuwarden, Sleen en Sudosa.

Met de setstanden 25-7 en 25-15 werd VC 058 Leeuwarden verslagen en ook Sleen was niet opgewassen tegen de meiden van Flash (25-12 en 25-6). Er was in de laatste wedstrijd nog 1 set nodig om door te gaan naar de halve finales. Dat dit voor extra druk zorgde was onmiddellijk duidelijk.

Speelden de meiden aanvankelijk nog frivool en relaxed, tegen Sudosa sloeg de spanning toe. Sudosa liep in de eerste set weg tot 16-7 maar na een time out van trainer/coach Margrietha Mulder kwamen de Flash meiden steeds dichterbij. Sudosa begon meer fouten te maken en lieten het vooral serverend afweten. Groot was de vreugde toen uiteindelijk de set toch nog met 25-20 in Veendams voordeel werd beslist.

Dit betekende dat de halve finales waren gehaald. In de tweede set was de druk eraf en werd er door beide ploegen nog een mooie toegift gegeven voor het publiek. Met 30-32 boog Flash uiteindelijk het hoofd, maar de eerste plek in de poule kon ze niet meer ontgaan.