De Eddy Zoëy Band brengt Nederlandse popkrakers

VEENDAM - De geschiedenis van de Nederlandstalige Popmuziek komt zondagmiddag 20 januari voorbij tijdens een optreden van de De Eddy Zoëy Band.

Een trip door de tijd van het Nederlandstalige lied met onder andere songs van: Doe Maar, Frank Boeijen Groep, Acda & De Munnik, Bløf, Het Goede Doel, André Hazes, Guus Meeuwis, Marco Borsato, Ramses Shaffy, De Dijk, The Scene, De Jeugd Van Tegenwoordig, Nielson, Van Dik Hout, Boudewijn de Groot, Peter Koelewijn, Ronnie Flex; alles komt voorbij in deze mix.

Eddy vertelt gepassioneerd. De Nederlandse taal in de popmuziek, er is veel over te doen; sommigen haten het, anderen wíllen niet anders. De reden? Muziek in je moerstaal komt harder binnen en dat kan enorm confronterend zijn. Wanneer een lied in ’t Nederlands wordt gezongen, kun je niet om de inhoud heen. Eddy gaat in op de inhoud en tijdsgeest van alle liedjes die ze spelen.

Een middag van jeugdsentiment en -op z’n minst- mee-neuriën, want de show ‘Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine’, is een feest van herkenning. De aanvang is om 15.00 uur