Meidenteam B van Flash plaats zich voor halve finales

VEENDAM - Het meidenteam B van volleybalvereniging Flash trad afgelopen weekend aan in de voorronde van de NOJK,een toernooi van de Nederlandse Volleybal Bond waar verenigingen per leeftijdscategorie met hun beste jeugdteams mogen spelen.

Flash Meisjes B, bestaande uit speelsters van D2, D3, MA1 en MB1, speelde in Nieuwleusen hun voorronde tegen Rovoc uit Roden (2-0 winst), DOVO uit Doezum (2-0 winst), Lycurgus uit Groningen (0-2 verlies) en VC 058 uit Leeuwarden (2-0 winst). Hierdoor eindigden de meiden als 2e in hun poule en mochten ze tegen de nummer 2 uit de andere poule spelen om nog één plek in de halve finales. De nummers 1 uit beide poules waren direct geplaatst.

In deze kruisfinale speelden ze tegen De Bevers uit Lemelerveld. Voor een volgepakte tribune gaven beide teams elkaar weinig toe. Flash won de 1e set met 25-23 en De Bevers de 2e set met 25-22. In de beslissende 3e set nam Flash direct een mooie voorsprong, welke niet meer werd weggegeven (15-10 winst).

Na het laatste punt was de vreugde groot voor de meiden. Een prima én verdiend resultaat. Zaterdag 23 februari gaat het toernooi verder met de halve finales.