Eetbare wilde planten in de winter

VEENDAM - De cursus 'Eetbare wilde planten in de winter' start op 15 januari in Veendam. Ook in de winter valt er een heleboel te beleven op wildplukgebied.

Paardenbloemwortels opgraven en omtoveren tot een culinaire lekkernij, bloeiende katjes van de hazelaar door je meel of knapperig vogelmuur door de winterse stamppot. Met de juiste kennis van de planten en als je weet waar je naar moet zoeken, kun je je maaltijd aanvullen met schatten uit de natuur.

De cursisten komen zes avonden bij elkaar en gaan één keer op excursie. Tijdens de lessen leer je welke planten bij dit seizoen horen en hoe je ze kunt gebruiken. We leren welke planten je in de winter kunt vinden, maken lekkere gerechtjes met planten, gaan eetbare wortels opgraven en bespreken meegebrachte planten. De lessen vinden plaats in De Wilde Engel in Veendam (Kerkpad Noord 17 9644 VN Veendam). De eerste les start op dinsdag 15 januari om 19.00 uur.

Deelname aan de cursus kost € 140,00. Meer informatie op www.inhetwildeweg.nl. Opgeven bij Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of info@inhetwildeweg.nl.