Bohemian Rhapsody nog een keertje in Filmhuis

VEENDAM - Op woensdag 9 januari draait het Filmhuis, wegens groot succes, nog een keer de succes film Bohemian Rhapsody.

Is this the real life? Is this just fantasy?' Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske Bohemian Rhapsody. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid.

Mercury werd geboren op het Tanzaniaanse eiland Zanzibar onder de naam Farrokh Bulsara en groeide op in zijn Indiase gezin in Londen. Het was altijd al een paradijsvogel, die opviel door zijn opmerkelijke gebit.

Volgens de drie overgebleven leden van de band Smile, met tandartsstudent John Deacon voorop, ging het nooit wat worden met Mercury door die tanden. Mercury had zijn antwoord klaar door te stellen dat hij geboren is met vier extra snijtanden en zet vervolgens een indringende zangstem op. Aangenomen.

Deze biopic begint en eindigt met beelden van het baanbrekende optreden tijdens Live Aid in de zomer van 1985. Het vormde niet alleen een hoogtepunt van het benefietconcert, maar tevens een comeback voor de band, die met name in de conservatieve Verenigde Staten terrein had verloren. Singer laat een groot deel van het optreden naspelen, waarbij elk detail lijkt te kloppen. Van de kleding tot de bekers cola op de vleugel van Mercury. De enorme mensenmenigte werkt hypnotiserend. Deze verfilming vormt een goede kennismaking met een man die je meegemaakt moet hebben, maar van wie nooit een tweede zal opstaan.

De fim draait op 9 januari om 20.00 uur.