Rustige jaarwisseling

VEENDAM - Wel moest de Veendammer brandweerlieden een aantal keren uitrukken voor onder andere een containerbrand aan de Lauwers en een aantal buitenbrandjes aan de Frieslandlaan en Vredenrustlaan.

Brandweer Veendam moest verder assistentie verlenen bij een tweetal branden in Muntendam. Bij zwemschool De Krabbelaar aan de Kleine Venne brandde een fietsenstalling uit, en aan de Bovenweg in Muntendam stond een schuur achter een woning in lichte laaie. Bij beide branden raakte niemand gewond.

Rond Oud en Nieuw heeft de politie in Noord-Nederland meer meldingen ontvangen dan het afgelopen jaar.

De meeste telefoontjes gingen over overlast door vuurwerk en brandjes op straat. Tijdens de jaarwisseling werden door de politie in Drenthe, Fryslân en Groningen 30 aanhoudingen verricht voor uiteenlopende zaken.

Brandweer Groningen: „Veilige jaarwisseling voor meeste inwoners onze provincie!"

„De meeste inwoners uit onze provincie konden genieten van een (brand)veilige jaarwisseling. In totaal zijn we op oudejaarsdag tussen 18.00 uur ’s avonds tot 07.00 uur (Nieuwjaarsdag) 101 keer ingezet. Wij zijn het vaakst ingezet in de gemeenten Groningen, Pekela en Midden-Groningen.

In de meeste gevallen ging het om buitenbrandjes, bijvoorbeeld vreugdevuren, dit was namelijk in 81 van de 101 incidenten het geval. Er waren geen grote incidenten.”