Voorleesfestival in vanBeresteyn

VEENDAM - In het kader van de Nationale Voorleesdagen is op 26 januari in Cultuurcentrum vanBeresteyn een Voorleesfestival. Een dag vol theater, workshops, spelletjes, dans en muziek.

Met een eigen Voorleesfestival voor peuters en kleuters is vanBeresteyn deze middag van de kleinste jeugd. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van verhalen, muziek, dans én theater.

„Kom genieten van de theatervoorstelling Gonnie en Gijsje op stap. Gonnie en Gijsje beleven in deze voorstelling een muzikaal avontuur voor jong en oud. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige prentenboeken van Olivier Dunrea”, aldus de organisatie. De voorstelling wordt twee keer gegeven: om 13.30 uur en 15.30 uur

Bibliotheek

In de bibliotheek zijn tijdens het festival doorlopend activiteiten. Luister naar het Prentenboek van het Jaar ‘Een huis voor Harry’, bouw een eigen kattenhuis, ga spoorzoeken door het gebouw of doe mee aan de inloopworkshop van kunstenares Heleen Wilkens.

Veenkoloniaal Museum

Kom in de foyer knutselen. Bij het Veenkoloniaal Museum kun je de hele middag de mooiste, gekste en grappigste creaties maken.

Dansdocente Rianne Wiersma geeft tijdens het Voorleesfestival de dansworkshop ‘Een huis voor Harry’. Dans en zing mee met deze muzikale workshop gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar.

Aanvang: 14.30 uur en 16.00 uur.