Opening muzikaal jaar in café ’t Keerpunt

SPIJKERBOOR - De gelagkamer van café ‘t Keerpunt staat op zaterdag 12 januari weer in het teken van de blues. Vanaf 20:00 uur spelen daar de Bluesbusters met als speciale gast de onverwoestbare Drentse blueslegende B.J. Hegen. Zondagmorgen 13 januari luidt ook podium Keerpunt het nieuwe jaar in met het klassieke cello kwartet van Theodora Nedyalkova. Het internationale kwartet, met cellospelers uit Bulgarije, Spanje, Italie en Litouwen speelt klassiek van Bach tot Beatles. Dit optreden begint zondag 13 januari om 11:00 uur.

The Bluesbusters

‘The Bluesbusters’ bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. De formatie heeft in haar bestaan al de nodige indrukwekkende optredens gegeven en wordt door collega-bands en publiek erg positief gewaardeerd. Overal waar de mannen spelen weten ze met hun aanstekelijke blues de organisatoren en het publiek enthousiast te maken en de lijst met optredens wordt alsmaar groter en groter. De band speelde samen met Neerlands bluestrots Little Boogie Boy en de uit Missisippi afkomstige bluesgrootheid John Primer, ooit gitarist bij Muddy Waters die nu al zo’n 20 jaar over de hele wereld met veel succes afwisselend solo of samen met z’n Real Deal Bluesband optreedt.

B.J. Hegen

Over B.J. Hegen hoeft niet meer zoveel gezegd worden. De man is intussen de zeventig gepasseerd, maar weet nog altijd te boeien. Zijn karakteristieke podiumperformance staat nog altijd als een huis en zijn liefde voor de traditionele blues straalt nog van hem af. Met de Friese formatie maakte hij in 2012 het album “Born with the Blues”. Het is een album vol bluesnummers, die Hegen aan de vergetelheid onttrekt. Veel van deze nummers zullen aanstaande zaterdag vast ook over het voetlicht komen.

Cellokwartet van Nedyalkova

Het cellokwartet van Nedyalkova komt uit alle windstreken, maar de getalenteerde cellospelers hebben één ding gemeen: uiteindelijk voerden hun wegen naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hun repertoire is heel divers en voert niet alleen langs grote klassieke componisten als Bach, Schubert en Beethoven, maar ook langs de modernere klassiekers van the Beatles.

Zaterdagavond 12 januari optreden Bluesbusters vanaf 20:00 uur, café ’t Keerpunt in Spijkberboor.

Zondagmorgen 13 januari optreden Cello kwartet van Theodora Nedyalkova om 11:00 uur, café ’t Keerpunt in Spijkberboor.