21ste Night of the Guitars met Erwin de Vries als mystery guest

VEENDAM - Zaterdagavond heeft voor een volledig uitverkochte zaal het topje van de ijsberg van de (voor het meest) Veendammer muziekscene weer op het podium gestaan voor de jaarlijkse wintereditie van de Night of the Guitars in Hotel Parkzicht. Waar ruim 30 gitaarhits de revue hebben gepasseerd. De presentatie was onder de bezielende van Everhard Sprik, die uiteraard ook muzikaal veel noten op de zang liet horen.

De formule mag genoegzaam bekend zijn. Iedere muzikant was in zijn of haar muziekcollectie geduikeld om daaruit twee nummers te halen die in willekeurige samenstellingen werden gespeeld. Ooit begonnen met een avond gitaarmuziek met bevriende Veendammer gitaristen in voormalig Grootcafé Janssen & Janssen is de Night of the Guitars uitgegroeid tot een begrip. De NOTG verhuisde naar Zalencentrum Boelens in Wildervank, en sinds 2011 worden de winteredities in Hotel Parkzicht gehouden.

Het idee van dit muziekfestival was in december 2006 ontstaan door onder andere Be Wever. In gedachten was Be erbij, op het podium was een lichtje voor hem aangestoken.

Met de zomereditie er bij dat sinds 2011 op het Museumplein plaatsvindt is het dit jaar alweer de 21 editie van dit muziekspektakel. Het succes is iedere keer weer overweldigend, behalve voor het publiek ook voor de muzikanten. Het wederzijdse enthousiasme gaf een geweldige wisselwerking. Tijdens deze editie maakte ook een mystery guest zijn opwachting. Erwin de Vries had twee nummers uitgekozen, een van Status Quo en een van David Bowie.

Op het podium stonden de gitaristen Christof Bauwens, Nick Cramer, Coos Grevelink, Evert Erents, Bé Brakke, Gerry Wolthof en Lex Koopman. De bassisten waren André van der werf, Ad Antonisse en Hans Steneker. Op toetsen speelden Chris Kleine en Marcel van Mook. Zang was van Everhard Sprik, Irene Wilkens, Sandy Altman, Koos Cramer en Peter Bloem. Op drums Djai-mac Wolthof en Marcel Wolthof en Ilona van Veen op viool.