Lezingenreeks over het boeren bedrijf in Oost-Groningen

VEENDAM - Voor de start van het nieuwe jaar heeft het bestuur van Collectie ter Borg weer een viertal interessante lezingen voor de bezoekers aan de Collectie in Ommelanderwijk op stapel gezet. Alle lezingen zijn gerelateerd aan het boeren bedrijf in Oost-Groningen.

Deze vier lezingen vinden plaats op een van de volgende zondagmiddagen: 27 jan, 24 tebr, 31 mrt en 28 april.

27 januari

Ing. Jaap Ridder, vele jaren werkzaam als onderzoeker op het gebied van de aardappelteelt zal vertellen over ontwikkelingen in de teelt van dit voor ons gebied zo belangrijke landbouwgewas. De grondstof voor de belangrijkste aardappelzetmeelindustrie in Europa, met de voornaamste vestiging in Terapelkanaal.

24 februari

Gebroeder Heeres: Biobased Economy, kansen voor Oost-Groningen. Erik is Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Zijn onderzoeksgroep houdt zich bezig met biomassa omzettingen, biofuels en chemicaliën uit bio massa. André is chemicus en werkt bij Syncom, dat veel doet in organische chemie. Hij is bezig geneesmiddelen uit biomassa te halen. Sinds 3 jaar is hij lector voor de Hanzehogeschool op het gebied van biomassa.

31 maart

Rink Oosting over boerderijen in Oost- Groningen. Rink is wijd en zijd bekend om zijn fotoverzamelingen.

28 april

Helen Kámink over het Streek Historisch Centrum in Stadskanaal. Zij is directeur van het Centrum.

De lezingen starten op 14.00 uur, Museum Collectie Ter Borg, Ommelanderwijk 51 B in Veendam