Zorgbrigades gaat van start

HOOGEZAND - Zorgbrigades is het nieuwe thuiszorgkantoor dat per 7 januari van start gaat vanuit Hoogezand. Hamalia Matabadal is samen haar partner Radha drijvende kracht achter de organisatie.

Hamalia werkt al dertien jaar in de zorg en besloot de stap te wagen en haar droom te verwezenlijken. “Ik wil ontzettend graag mijn eigen zorgorganisatie runnen”, begint de 28-jarige Hamalia. “Ik ben erg leergierig en houd ervan om zelf verantwoordelijk te zijn en alle zaken te regelen. Dat lijkt me al jaren een prachtige uitdaging en die ga ik nu aan!” vertelt ze enthousiast.

Het zorgen zit Hamalia in haar bloed. Zo zorgt ze vanaf kleins af aan veel voor haar gehandicapte broertje en ook hielp ze haar vader al op jonge leeftijd met insuline toedienen vanwege zijn diabetes. En in die jonge jaren besefte ze zich ‘dit wil ik altijd doen’.

Hamalia trekt de wijk in om de cliënten verpleging en verzorging te bieden. Hier valt het assisteren bij de Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen onder en ook de technische medische handelingen, waaronder medicatie toedienen. Desgewenst kunnen cliënten ook huishoudelijke hulp via de WMO afnemen bij de Zorgbrigades. “En ook bied ik verlichting voor mantelzorgers. Uit eigen ervaring weet ik hoe pittig dat kan zijn en hoe fijn het is, om deze zorg zo nu en dan even uit handen te geven.” Het maken van de planning en de routes neemt Hamalia eveneens voor haar rekening. Alle andere randzaken voert Radha uit.

De Zorgbrigades is in te schakelen in de regio Midden-Groningen, Veendam en ook Haren. Vol enthousiasme staat Hamalia in de startblokken. “Wat mijn kracht is? Ik heb een groot empathisch vermogen en kan veel regelen voor mijn cliënten. Waar nodig hang ik meteen aan de telefoon”, lacht ze. “En we hebben respect hoog in het vaandel staan. Respect voor ieder mens met alle denkbare geloofsovertuigingen.”

Via de site http://www.zorgbrigades.nlof telefonisch op 06-381 24713 kan men zorg aanvragen en informatie inwinnen.

“En op 5 januari om 14.00 uur hebben we de opening van ons kantoor aan de Hoofdstraat 108 in Hoogezand. We ontvangen iedereen graag met een hapje, een drankje en een goodiebag”, besluit Hamalia.