Hengsten in actie tijdens het IICH Zuidbroek

ZUIDBROEK - de knapste hengsten van Nederland waren afgelopen vrijdag aan de beurt om in de ring te verschijnen. De Anemone Hengstencompetitie voor dressuurpaarden was het eerste onderdeel die die dag.

Dinja van Liere steelt show met Hermés

De eerste rubriek op het programma was de klasse L, hier werd Marieke van der Putten samen met Jameson RS2 eerste. De combinatie behaalde 93 punten met o.a een 10 op zuiverheid en takt. Een knappe prestatie.

In de klasse M wist Renate Van Uytert- van Vliet te overtuigen met de hengst In Style, met een score van 89 punten wonnen zij de klasse M. Toen was het tijd voor de klasse Z/ZZ/L waar Dinja van Liere de show steelde met Hermés. De combinatie werd eerste met een score van 85 punten. Hermés behaalde eerder dit jaar al de bronzen medaille tijdens de finale van het WK jonge dressuurpaarden.

Blom Hengstencompetitie groot succes

Tijdens de Blom Hengstencompetitie werd de klasse L in twee manches verreden. Jubel ES, Jimi WS, Justice HL, Jaystar, Jacquet-Go, Jargon, Jagger SRK, Jappeloup, Eurocool’s Just Apple, Je suis equus Tame en Jukebox bleven dubbel foutloos en konden een gedeelde eerste prijs ophalen. Bas Moerings en Ipsthar behaalde de eerste prijs in de klasse M en in de klasse Z werden Steven Veldhuis en Haynes GN eerste.

„We hebben enorm genoten van de drukbezochte dag en alle prachtige hengsten die we voorbij zagen komen. Volgens Dhr. Blom, sponsor van de Blom Hengstencompetitie een prachtig georganiseerd concours die het KWPN niet mag laten vallen. Ook deed Blom de toezegging dat de hengstencompetitie volgend jaar opnieuw in Zuidbroek mag plaatsvinden”, aldus de organisatie.