Ria Jager verder met woonwinkel

VEENDAM - Na 43 jaar naam te hebben gemaakt in het kappersvak is Ria Jager per 1 januari 2019 gestopt met het uitoefenen van haar vak. Met haar woonwinkel Remake House of Styling, waarmee ze vier jaar geleden is begonnen, krijgt ze het steeds drukker. Het kappersvak is een heel intensief vak, en twee bordjes omhoog houden is lastig geworden.

In 1996 begon Ria voor zichzelf in het kleine witte pandje van voorheen De Barbier aan Bocht Oosterdiep 25. Na vier jaar werd dat pand al te klein en verhuisde ze naar het monumentale Jugendstil pand ook aan de Bocht Oosterdiep maar nu op nummer 45.

Hairstudio Remake werd genoemd als een van de driehonderd mooiste kapsalons van de wereld in een bijzonder boekje. Het boekje was haar vanuit het buitenland opgestuurd. Ze is er nog steeds heel trots op. Je kan zien dat styling zit in haar bloed en er komen dan ook klanten uit alle noordelijke provincies en ver daar buiten.

Haar klanten vinden het dan ook jammer dat Ria stopt, en zelf heeft ze er ook moeite mee. Ria heeft in 43 jaar een behoorlijke klantenkring opgebouwd en veel van haar klanten zijn haar gedurende de 43 jaar trouw gebleven.

,,Ik heb mijn dromen nagestreefd”, vertelt Ria. Zij is op haar zestiende in het kappersvak begonnen maar passie voor styling begon al in haar vaders winkel. De etalages waren altijd heel bijzonder ingericht. ,,Eigenlijk had ik al meteen in de interieurstyling gewild”. Ondanks de ‘andere richting’ heeft zij het kappersvak met hart en ziel uitgeoefend. Vier jaar geleden heeft zij aan de ander richting invulling gegeven en haar hairstudio kleiner gemaakt om plaats te maken voor woonaccessoires. Interieurstyling Remake House of Styling is in die vier jaar uitgegroeid van winkel in woonaccessoires tot concept voor woninginrichtingen. ,,We zijn het adres voor keukens, vloeren, verlichting, meubels eigenlijk alles”.

,,Ik ben altijd in de zaak aanwezig en denk mee met de klant. In de huisinrichting klein of groot doe ik precies hetzelfde als in de hairstudio. De basis is inleven in wat de klant graag wenst en dat omzetten in een passend adviesplan. Door de reacties daarop weet ik dat het plan klopt en word het uitgevoerd. Zo bouw je op termijn aan een lange relatie met je klanten. Ik zorg voor de plannen en ontzorg de klant. Uiteraard houdt de klant altijd de regie.”

Ria wil graag langs deze weg haar klanten en ook haar medewerkers bedanken. Ria’s hairstudio is op 29 december 2018 gesloten, maar haar passie voor styling zet ze voort in haar woonwinkel Remake House of styling.

Door Henk Drenth