Ambitieuze combinaties aan de start in Zuidbroek

ZUIDBROEK - Het Concours Hippique is nog steeds in volle gang. Nog tot en met 5 januari staat Zuidbroek in het teken van slechts één ding: paarden.

Zo stond 27 december de DCIG Finale Kür op muziek op het programma. Een zeer geliefde competitie waar talloze ambitieuze combinaties aan mee doen, in de hoop een plek in de finale te kunnen bemachtigen. Door middel van diverse selectiewedstrijden konden de combinaties, zowel pony’s en paarden zich kwalificeren voor de kür op muziek tijdens Indoor Groningen.

Yvette Oudman wint finale Z Pony’s met 74.188%

Jade Bolhuis en haar pony Dorien JB reden naar een eerste plaats met een score van 67.250% Dit deden ze in de klasse L/M Categorie AB-C. In de klasse L Categorie D-E wist Ruth Gjaltema de juryleden te overtuigen met haar prachtige kür, samen met haar pony Sunshine Ausberlin behaalde de eerste plaats met een score van 71.333%.

In de Klasse M Categorie D-E was Ava Krause de beste combinatie, met een score van 72.167% wist zij samen met haar pony Jonker’s Liam te winnen. In de klasse Z kwamen er steengoede combinaties voorbij, Yvette Oudman wist deze combinaties te verslaan. Samen met haar pony Dior reed ze naar een mooie score van 74.188% en eerste prijs.

Marten Luiten wint klasse ZZ-Licht

Ook bij de paarden zaten er een hoop goede combinaties tussen die een mooie kür lieten zien. In de klasse L ging Magriet Hingstman er met de winst vandoor, samen met Jovanni liet ze een sterke kür zien die goed was voor een score van 74.334%. In de klasse M paarden deden veel bekende combinaties mee, Rachell Buining wist te overtuigen met haar sterke kür en won met 76.667%.

Ook Floor Vos kwam aan start in deze klasse, Vos startte al eerder in de Categorie 1 Dressuur (ZZ-Zwaar) met haar paard Fine-Tuned DFV, in de DCIG Finale kwam Floor Vos aan start met haar paarden Indiana-Linda DFV (M) en Happy Feet DFV (Z) Floor wist tot drie keer toe de 2e plaats te bemachtigen.

In de klasse Z reed Linda Kouwenhoven naar de overwinning met haar ijzersterke kür. Dit deed zij samen met haar paard Superhorse Happymood, ze reden samen naar een knappe score van 68.334%. In de klasse ZZ Licht was de concurrentie sterk. Marten Luiten liet een strakke, sterke proef zien en stak daardoor met kop en schouders boven de rest uit, samen met Finona wist hij te winnen met een score van 75.750% Het publiek én de jury’s konden de harmonieuze proef van Marten goed waarderen. Tijdens de prijsuitreiking ging het dak eraf en werd Luiten ontvangen met een groot applaus!

Vandaag staat de hengstencompetitie op het programma! ‘s Ochtends vanaf 10.30 uur met de dressuur hengsten en om 16.30 met springen.