‘Aan al het goede komt een eind’

VEENDAM - Piet en Gré Pijbes uit Veendam stoppen na bijna 60 jaar ondernemerschap met de verkoop van de betere wijnen, en dus gaat de deur op hun vertrouwd adres per 1 januari 2019 op slot.

Het begon allemaal bij likeurstokerij en groothandel de Bron in Beilen waar Piet zeven jaar in dienst was en vervolgens in 1960 met zijn grote liefde Gré naar Veendam kwam, vervolgens trouwde, en een goed draaiende slijterij en kruidenierszaakje kocht van de familie Smit aan het Boven Oosterdiep.

Maar in juni 1977 verhuisde de inmiddels delicatessenzaak naar de nieuwgebouwde Promenade waar ze als eerste een huurpand betrokken voor tien jaar. Daar werden vele producten zoals paté, noten, vis, Franse wijnen, en reformartikelen en dieetvoeding verkocht. Maar er moest na tien jaar Promenade weer een huurcontract getekend worden voor vijf jaar en daar werd toen vanaf gezien. Wel mochten ze nog een jaar langer blijven aan de Promenade waarna de zaak werd verkocht en Piet op 57-jarige leeftijd in dienst kwam bij de kaasexpert van de Firma Westland, dat betekende veel van huis en vele kilometers maken naar het buitenland. Niet ideaal voor het thuisfront.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Piet begon vanuit zijn woning met de verkoop van de betere wijnen, maar ook op markten, braderieën en fairs waren ze graag geziene standhouders. Daarnaast werden jaarlijkse vele kerstpakketten door het echtpaar Pijbes vakkundig geleverd. Door de vele werkzaamheden en vele contacten en relaties heeft dat ook vrienden gemaakt en komen ze jaarlijks bijeen bij de traditionele koetsentocht in de regio waar Piet en Gré aan meedoen en volop van kunnen genieten.

Zondagmiddag 6 januari 2019 staat er een gezellige bijeenkomst in de Borgerswoldhoeve in Veendam gepland en willen Piet en Gré graag het glas heffen op gezondheid, vriendschap en afscheid van het ondernemerschap, en wijnhandel en tevens kan er kennis gemaakt worden met hun opvolger Thijs Dijkstra, van Slijterij en Wijnhandel BijThijs uit Vlagtwedde.