Indoor Groningen volledig in teken van dressuur op allerhoogste niveau

ZUIDBROEK - Op zaterdag 22 december stond Indoor Groningen volledig in het teken van dressuur op het allerhoogste niveau. De dag begon met de klasse ZZ-Zwaar (Nedmag-prijs) waar verschillende ruiters en amazone streden om een plek in de finale. Uiteindelijk ging Olga Boucher met Houdini La Haya er met de winst vandoor!

Olga reed een strakke proef en dit werd beloond met een flinke score van 68.714%. Zoe Zwiggelaar reed naar een mooie tweede plek en een score van 64.429% samen met haar paard Fidarsi Rossi. Op nummer drie is geëindigd Floor Vos Fine-Tuned DFV 63.343%.

Vai Bruntink grote winnares Lichte Tour

In de Fonds Eemsmond-prijs wist Vai Bruntink een monsterscore te behalen van 71.559%, zij reed samen met haar paard Darabel een spectaculaire proef en dit werd beloond met een eerste plek. Marjan Hooge reed samen met Eskara de Jeu naar een tweede plaats en een score van 68.765%. Callista Leeuwerke eindigde hierbij op de derde plek met een mooie score van 66.441%

Comeback Expression en Van Silfhout

Tijdens het middagprogramma stond ook de Grand Prix (Rabobank Stad en Midden Groningen-prijs) op het programma. Op deze startlijst stond een bijzondere combinatie, namelijk Diederik van Silfhout en Expression. Expression is wegens een blessure een tijd uit de running geweest en maakte tijdens Indoor Groningen zijn comeback, dit deden ze niet onverdienstelijk want Diederik behaalde een score van 72.971% en een eerste plaats! Omdat dit pas de eerste keer is dat Expression weer mee ging op wedstrijd, besloot Diederik om geen Kür te rijden. Christa Larmoyeur kwam in deze rubriek ook aan start met haar Super Horse Aston Martin, dit paard bewijst keer op keer een échte superhorse te zijn en eindigde op een tweede plaats met 68.913% Op nummer drie eindigde Agaath Van der Lei met VRBgroup’s Caron, zij reden een score van 66.304% en ook deze combinatie mocht savonds opnieuw de baan in voor de kür op muziek!

Kür op muziek

Om 20.00 was het dan eindelijk zo ver. Het toppunt van de avond, de kür op muziek! De avond begon wederom met de klasse ZZ-Zwaar. Tijdens de Ferro Rent-Prijs reed Olga Boucher wederom naar een eerste plaats (76.175%) samen met haar paard Houdini La Haya. Floor Vos deed ook goede zaken tijdens Indoor Groningen, met haar paard Fine-Tuned DFV wist ze een tweede plek te bemachtigen met een mooie score van 70.850%. Bennie van Es reed met zijn machtige Fries Jetse fan Hickaerd naar een derde plek en een score van 67.950%.

In de Lichte Tour (InvraPlus-Prijs) was het wederom Vai Bruntink die hoog wist te scoren met Darabel, deze combinatie scoorde 75.075% dankzij een sterk neergezette kür. Marjan Hooge en Eskara de Jeu reden samen naar een nummer twee positie met 69.600% en Rachelle Buining eindigde samen met Rhythm & Blues op een derde plek met 66.825%.

Voor meer informatie zie: www.iichgroningen.nl.