Wegens groot succes extra boswachtershows

REGIO - Onlangs ging de grote Boswachter Kerstshow van start in De Onlanderij in Eelderwolde. De belangstelling is zo groot dat er extra shows zijn ingepland.

Het is een bijzondere kerstshow vol met spektakel: In deze show neemt de boswachter je mee in de wondere wereld van de natuur. Voor het derde jaar op rij organiseert Natuurmonumenten van 15 december tot en met 26 december 2018 ‘de levende kerststal’ op De Onlanderij aan de Madijk in Eelderwolde.

Boswachter Bart Zwiers is enthousiast: ‘het is fantastisch om te zien hoe enthousiast mensen worden van de show en de natuur”. Het is een ‘Freek Vonk-achtige’ show vol met spannende avonturen van de boswachter, wilde dieren en veel spektakel. Echt leuk voor kinderen van alle leeftijden, ook (groot)ouders steken er vast nog wat op’.

Levende kerststal

Zwiers vervolgt: ‘natuurlijk hebben we net als vorig jaar ook weer ezels, koeien, schapen en geitjes in de stal staan. Samen met onze vrijwilligers toveren we de hele Onlanderij om in een ouderwets gezellig kersttafereel met mooi opgetuigde kerstbomen en gezellig brandende vuurkorven. Binnen kun je genieten van een lekker kopje warme chocolademelk met allerlei biologisch lekkers van De Onlanderij! Op Tweede Kerstdag komen Jozef, Maria en de drie wijzen in levende lijve naar de stal en maken het plaatje compleet’ zo besluit Zwiers.

Bijzondere speurtocht

Boswachter Bart heeft ook een bijzondere speurtocht uitgezet in de stal van De Onlanderij. Deze kun je van 15 december tot en met 26 december zelfstandig doen. Als je alle verstopte ‘dieren’ vindt, mag je de speurtocht inleveren in bij de boswachters.. De boswachter trekt aan het einde van de kerstperiode uit de juiste inzendingen tien prijswinnaars.

Tickets

Wil je alvast verzekerd zijn van een toegangsticket voor de Grote Boswachter Show? Reserveer dan via www.natuurmonumenten.nl/boswachtersshow De kosten bedragen € 2,50 per kind voor deze leuke show. OERRR leden hebben gratis toegang, maar reserveren is gewenst, want vol is vol! De Grote Boswachter Show is op 16 en 23 december. Met het ticket heb je automatisch ook toegang tot de levende kerststal. De toegang tot alleen de levende kerststal bedraagt € 1,00 per persoon. Voor leden van Natuurmonumenten en OERRR is de levende kerststal gratis toegankelijk.

De horeca op De Onlanderij is gedurende deze kerstperiode zoals gewoonlijk geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Daarnaast zijn gasten ook welkom op beide kerstdagen van 10.00 - 17.00 uur.

De Onlanderij is gelegen aan de Madijk 1 te Eelderwolde. Navigeer naar Borchsingel 39, Eelderwolde. Parkeren kan bij het Borchkwartier, is deze vol dan kun je parkeren bij de Hoornse Plas. Tijdens de levende kerststal is het alleen voor mindervaliden mogelijk om te parkeren op de parkeerplaats van de Onlanderij.