Ontroerende voorstelling van Arnold Veeman

VEENDAM Geboren in Groningen, met wortels in Suriname; in zijn muziekshow KLAAI gaat Arnold op zoek naar de betekenis van afkomst. Hij combineert de swingende jazz-invloeden uit Suriname met zijn eigen muziekstijl. Dit resulteert in een ontroerende muzikale voorstelling waarin Veeman antwoord probeert te vinden op vragen over de invloed van omgeving, onze afkomst en de controle die we over ons eigen leven hebben.

Arnold Veeman, componist en chansonnier, bespeelt al jaren vele genres binnen de muziekwereld. Van Jacques Brel tot Louis Armstrong, van Doe Maar naar Debussy; hij laat zich door de grote meesters inspireren.

„Voor de documentaire ‘Mijn Broer Arnold’ ging ik op zoek naar mijn verre familie in Suriname. Eenmaal daar ontdekte ik dat ‘roots’ heel wat verder strekken dan de plek waar je geboren en getogen bent. Je afkomst is nooit een handicap, maar maakt je uniek en rijk. Met mijn nieuwe voorstelling wil ik daarom verschillende geboortegronden bij elkaar brengen en laten zien hoeveel moois dat op kan leveren. Winters Nederland en de zonnige jungle in één . . dàt is hoe ik ben.”

Veeman speelt, onder anderen, samen met zijn vrienden Remko Wind (piano), Libbe Oosterman (trompet), Joost van der Beek (gitaar), Ruud Vleij (bassist) en Elmer Bergstra (drums). De voorstelling is op 6 januari om 15.00 uur.