Bakactie leerlingen Winkler Prins - FOTO’S

VEENDAM - In de Winkler Prins aan de Pinksterstraat geurde het naar versgebakken oliebollen en kniepertjes. Donderdagochtend 20 december zijn leerlingen van 9.00 tot 13.00 uur flink aan de bak geweest. Vanuit de sectie scheikunde vond het bakken voor het goede doel alweer voor het negende jaar plaats.

De oliebollen, kniepertjes en voor eerst ook bitterballen zijn verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank. De verkoop was in de klaslokalen en in de kantine aan leerlingen en medewerkers. De bitterballen werden rond de middagpauze gebakken voor verkoop in de kantine.

Voor de oliebollen had docent wiskunde Gerard Boer 16 pakken oliebollenmix gehaald. Maar het bakken ging zo goed dat er nog 4 pakken bij kwamen. Bier: “We verwachten dat we de 600 oliebollen wel gaan halen. Voor de kniepertjes is 8 kilo deeg gehaald. Goed voor 1000 stuks, verdeeld over 100 zakjes per tien”. Zes tot acht leerlingen wisselden elkaar in zes ploegen af. In de kantine hadden leerlingen zelf de verkoop gedaan. Daar was veel animo voor geweest. Het bakken is leuk, maar ook het verkopen.

Docent scheikunde Nomde Nomden had er alle vertrouwen in dat het streefbedrag van 300 euro in ieder geval gehaald zou worden. En dat is gelukt! De opbrengst was aan het eind van de actie maar liefst 331 euro! “Het bakken is inmiddels een traditie geworden en volgend jaar is het tweede lustrum. Omdat we als school midden in de samenleving staan is het leuk om dit voor de eigen omgeving te doen”, zegt Nomden. De docent blikt alvast vooruit:„Misschien kan in het toekomstig nieuwe gebouw deze actie worden opgeschaald door de hele nieuwe school heen èn misschien ook in andere locaties aan de Raadsgildenlaan.”