Valkema Winterloop: voor elk wat wils

Veendam - Op zondag 7 februari vindt de Valkema Winterloop plaats. Een loop met verschillende afstanden met voor elke loper, getraind of minder getraind, een leuke afstand.

  Op verzoek van de deelnemers heeft de organisatie de route voor de 5 kilometer volledig vernieuwd en aantrekkelijker gemaakt. Nog een reden om mee te doen is de verloting van een paar hardloopschoenen onder de deelnemers. De schoenen worden beschikbaar gesteld door Valkema Sport Veendam. De Valkema Winterloop is de tweede loop uit het Schutrups loopcircuit. De start en finish is op de atletiekbaan van de organiserende vereniging SV Veendam Atletiek op het Sportpark Wildervank. De wedstrijdloop van 15 kilometer heeft een afwisselend parcours en leidt grotendeels door het fraaie Borgerswold. Recreanten kunnen naast de 15 kilometer ook  kiezen uit een kortere route van respectievelijk 5 of 10 kilometer. Het parcours is volledig verhard. De start van de wedstrijd- en de trimlopen is om 11.00 uur. Deelnemers kunnen zich vanaf 09.00 uur inschrijven op het sportpark. Voor de jeugd is voorafgaand op de baan is een jeugdloop van 400 of 800 meter. De start is om 10.15 uur.
De wedstrijdlopers strijden per categorie om drie (geld)prijzen, terwijl de resultaten meetellen voor het eindklassement van het Schutrups Loopcircuit 2016. Voor wedstrijdlopers is het dragen van een chip verplicht voor de elektronische tijdsregistratie. Huren of kopen van een chip is mogelijk bij de inschrijving. Bij het niet dragen van een chip wordt de gelopen tijd niet geregistreerd.